Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Μπριζόλα

Υλικά
  1. 2 χοιρινές μπριζόλες, λαιμού ή σπάλας
  2. 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  3. 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
  4. 1 φλ. ρύζι blue bonnet ή parboiled
  5. 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  6. 4-5 κλαδάκια θυμάρι
  7. ελαιόλαδο
  8. αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες

Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε ελαιόλαδο, πιπέρι, το θυμάρι και το σκόρδο. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 20 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο να καλυφθεί ο πάτος. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι. Γυρίζουμε τις μπριζόλες αφού έχει περάσει το 20λεπτο. Προσθέτουμε στο πυρέξ το ρύζι με τα υγρά του, αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε τα κλαδάκια από το θυμάρι και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου